top of page
Writer's pictureDAVID VIOREL BULZAN

M3 - TEMA 7 - MyOtherRule

Pentru Bihari.


Cerinte:

Cu ajutorul textului de mai jos, identifica toate cuvintele care contin fix 5 litere fiecare. Dupa aceea, pune cuvintele identificate intr-un tabel pe Word (cuvintele sa fie suprapuse), iar apoi pune pe blog o captura de ecran cu rezultatul+explicatii.


Text:

Ecaterina Teodoroiu a fost, prin exemplul sacrificiului personal, eroina-simbol a primului război mondial. A fost femeia-soldat care nu a dorit să rămână în spatele liniilor unde se dădeau luptele ci a ales să fie acolo unde încleştarea era mai aspră, acolo unde moartea lovea pe nevăzute. La doar 23 de ani, ea a căzut în luptele de la Mărăşeşti din august 1917 şi la centenarul acelor lupte figura ei apare, alături de cele ale atâtor femei din România, ca preţ pe care românii l-au plătit războiului şi urmărilor sale.

Născută în 1894 în judeţul Gorj într-o familie de ţărani, Ecaterina Teodoroiu a mai avut 5 fraţi şi 2 surori. A fost o elevă silitoare şi, înainte de a ajunge la liceu în Bucureşti pentru a deveni învăţătoare, a fost eleva şcolii germane din Târgu Jiu. A urmat şi o şcoală pentru surori medicale şi a fost membră a organizaţiei pentru tineret Cercetaşii României.


Final:

In urma verificarii articolului lui Bihari, am constatat ca a respectat cerintele si a efectuat tema in mod corespunzator, propun nota 10.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Pungi Sealed Air

In urma analizei asupra produsului primit, am constatat ca acestea sunt niste pungi cu aer produse de firma SealedAir. Acestea sunt...

M2 - TEMA 16 - Into The Fields

Membrii echipei: - Neagu Laviniu - Erdei Bianca - Bulzan David Fiecare membru a efectuat cate o cerința: Bianca a realizat cele 10 poze ....

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page